Tout le monde aimait Danièle

Forløbet henvender sig til elever i 8.-10. klasse. Forløbet tager udgangspunkt i en velkendt genre, nemlig krimien. Det giver mange forståelsesmæssige fordele, da eleven på forhånd ved meget om, hvad hun kan forvente sig.

Forløbet er opbygget på en anden måde end de øvrige forløb i Gekko-fransk. Eleven bliver styret igennem nogle faser, og kan først gå til næste fase, når den første er fuldført. Forløbet tager alt i alt 7-10 lektioner.

Plottet består af et mord, en detektiv, nogle mistænkte, nogle spor og i sidste ende en forbryder, der skal afsløres. Foruden at afsløre forbryderen skal eleven undervejs udfærdige en politirapport.

Undervejs benytter eleven sig (ubevidst) af en masse forskellige strategier til at løse de forskellige opgaver. Der er særlig fokus på lytte- og læsestrategier, men også skriftlighed spiller en væsentlig rolle.

Eleven arbejder som udgangspunkt individuelt, hvilket gør forløbet meget fleksibelt at arbejde med. Det kan bruges som ekstramateriale, som hjemmearbejde eller som klassearbejde.