Culture: La France

I arbejdet med Culture får eleverne gennem et rigt udpluk af tekster en indsigt i Frankrigs historie, kultur og de vigtigste seværdigheder.

Eleverne bliver i en række faktatekster præsenteret for oplysninger om steder og seværdigheder, og de kan desuden se udvalgte filmklip og læse mere via et link til en udvalgt hjemmeside.

Opgaver:

Til nogle af lokaliteterne er der formuleret opgaver, og man kan vælge at arbejde med kortet ved at tage udgangspunkt i opgaverne. Læs mere om opgaverne i afsnittet Opgaver.

Ordforråd og teksttyper:

Ud over faktateksterne finder eleverne i opgaverne en række lytteøvelser. Begge typer tekster er bygget op om et enkelt ordforråd som gør, at de er forholdsvis nemme at gå til. Formålet med lytteøvelserne er at eleverne får en oplevelse af at kunne forstå talt fransk i hverdagssituationer. De får desuden en fornemmelse af, hvordan nogle af stederne opleves.

Der er en vis teksttypevariation i lytteøvelserne. Eleverne bliver både præsenteret for dialoger, en guide der fortæller om slotte samt oplæsning af et brev.

Alle tekster er indtalt af indfødte sprogbrugere.