C’est la fête !

Dette forløb præsenterer franske fester og aktiviteter til at arbejde med temaet “Fest”. Med udgangspunktet i en brainstorm om temaet og små tekster, der præsenterer forskellige franske fester, vælger eleverne i små grupper sig ind på en fest, de har lyst til at forberede.

Forløbet lægger vægt på eleverne får en viden om forskellige franske festdage og deres symboler, skriver invitationer, læser opskrifter, leger og synger. Undervejs i forløbet kommer eleverne individuelt eller i små grupper op til læreren og præsenterer deres deleprodukter. Læreren hører elever, giver feedback og kommenterer enten i den editor, der er indsat i opgaverne, eller ved at skrive under på “La fiche de signature”, når opgaven er godkendt.
På den måde kan eleverne arbejder i deres eget tempo og læreren og eleven kan holde øje med, hvor langt den enkelte elev er nået i sit arbejde.

Forløbet afsluttes med en “stor fest”, hvor hver gruppe præsenterer, den fest de har valgt, som en fremlæggelse. De fortæller om, hvorfor de har valgt den fest, fortæller lidt om fest, læser deres invitation op, præsenterer en kage eller noget spiseligt, der hører med til festen og endelige underholder med en leg eller en sang.